FAQ

| REIS | PROGRAMMA | UITRUSTING | LANDINFORMATIE | CONTACT |

Op deze pagina zijn de veelgestelde vragen te lezen over de IJsland – Hornstrandir trekking.

“Wat zijn de loopafstanden en de zwaarte van deze reis?,,
Per dag loop je ongeveer 6 uur met een maximum hoogteverschil van ongeveer 530m stijgen op één dag. Zie het programma voor de globale loopafstand en hoogtemeters.

“Is er GSM bereik op Hornstrandir?,,
In deze wereld waarin we altijd bereikbaar zijn, krijg ik ook de vraag of er GSM dekking is op Hornstrandir. Nee, er is geen dekking. Om de veiligheid te kunnen waarborgen heb ik voor noodgevallen een satelliettelefoon mee.

“Zijn de data al bekend?,,
De data zijn afhankelijk van de groep die meegaat en de nieuwe dienstregeling voor de boot van 2017. Omdat dit afhangt van de beschikbaarheid op de boot, zullen de reisdata pas definitief zijn op het moment van boeken van de boot. In ieder geval is op 1 maart 2017 duidelijk wat de exacte vertrekdatum is.

“Wat heb ik allemaal nodig?,,
IJsland is een ruig land, waarbij het weer onvoorspelbaar is. Je uitrusting dient dus bestand te zijn tegen storm en regen. Hier kan je een totaal overzicht vinden van de noodzakelijke uitrusting. Ook moet je alles zelf op je rug meenemen, let dus op dat je alleen inpakt wat echt nodig is!

“Ik wil graag nog meer zien van IJsland.,,
IJsland is een prachtig land en biedt een scala aan schitterende natuur en bezienswaardigheden. Het is zeker aan te raden om deze tocht te combineren met een (iets) langer verblijf. Mocht je tips willen laat het me dan weten. Ik ben namelijk afgelopen zomer samen met mijn vriendin 3 weken naar IJsland geweest.

“Welke conditie heb ik nodig?,,
De benodigde conditie is wat ik noem een basis+ conditie, het is echt niet nodig dat je een marathon in recordtijd kan lopen. Wat wel van belang is dat je langere afstanden (15+ km) kan lopen op onverharde paden met een zware rugzak. Wil je trainen voor deze reis? Combineer dan een interval hardloop training met het lopen van langere afstanden met bepakking.

“Mijn vraag staat niet in deze lijst,,
Heb je een vraag die niet voorkomt in dit overzicht, neem dan contact met me op via het contact formulier.