IJsland – Hornstrandir

PROGRAMMA | UITRUSTING | LANDINFORMATIEFAQCONTACT |

Kampeertrektocht op Hornstrandir begin juli 2018
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 10
Prijs: € 660,00*

Tijdens deze trekking zijn we volledig zelfvoorzienend, alles wat we nodig hebben nemen we zelf mee, dus ook ons eten. We wandelen per dag ongeveer 6, dit is met alle bagage redelijk pittig. Gelukkig is het per dag maar 1 tot 2 uur donker dus hebben we genoeg daglicht.

Hornstrandir is een schiereiland dat ligt in het noord-westen van IJsland in het gebied van de west-fjorden. Dit schiereiland heeft tegenwoordig geen permanente bewoning meer. Hierdoor is de natuur uitzonderlijk mooi en divers. Tijdens deze tocht lopen we langs de kustlijn, door groene vlaktes, uitgestrekte lava velden en over bergpassen waarvan sommigen nog sneeuw zullen hebben. Er zijn op Hornstrandir geen wegen of bruggen. De paden zijn meer een looprichting en rivieren steken we over op doorwaadbare plaatsen of via wat grote stenen, soms moeten we ze zelfs doorwaden.

Op dit schiereiland zijn een paar aangewezen kampeerplekken maar het is ook toegestaan om te gaan wildkamperen, iets wat we met de respect voor natuur tijdens deze reis ook zullen gaan doen.
Tijdens deze tocht zullen we ook de Hornbjarg, een spectaculaire vogelklif,  gaan verkennen (wellicht samen met de Park Ranger, de opzichter van Hornstrandir). Mijn favoriete vogel de papegaaiduiker is hopelijk te vinden!

Wil je meer leren over navigatie en tochtplanning? Dit is zeker mogelijk tijdens deze tocht, ik help jou graag, om dit te leren en in praktijk te oefenen.

Aangezien alles in IJsland zeer afhankelijk van het weer is heb ik een programmavoorstel gemaakt, het is echter hoogstwaarschijnlijk dat we hier vanaf gaan wijken! Een vast programma kan ik jullie dus niet beloven maar wel een fantastische kampeertrektocht in een van de mooiste omgevingen die ik heb gezien.

Het is natuurlijk mogelijk om deze reis te combineren met een langer verblijf in IJsland. Neem contact met me op voor tips van overige wandeltochten en/of bezienswaardigheden in IJsland.

*De vermelde prijs is voor de tochtbegeleiding en kosten boot overtocht naar Hornstrandir, alle overige reis en verblijfkosten dienen zelf betaald te worden. De begeleide reis zal beginnen op het moment dat we op de boot stappen en eindigt zodra we weer terug zijn in Isafjördur.