INTERNATIONAL MOUNTAIN LEADER

Avontuur! Weg van de gebaande paden en dagelijkse beslommeringen. We zijn actief bezig, een beleving buiten in de natuur. Bij de reizen van NORTH66 banjeren we niet achter een gids aan. Iedereen kan en mag (maar moet niet) meedoen aan de invulling van het programma. Dit uitgangspunt is ook terug te vinden in de AXEperience workshop, aan de rand van de stad beleven we samen een avontuur!

Wil je meer over mij weten? Ga dan hier naar toe.

Om van mijn passie mijn beroep te maken ben ik in de zomer van 2014 begonnen met de beroepsopleiding tot International Mountain Leader. Voor mij een grote stap om uiteindelijk 50% van mijn tijd buiten door te kunnen brengen en mijn beroep uit te gaan oefenen door mensen en groepen te begeleiden op de mooiste plekken van de wereld. Maar wat is een IML nou eigenlijk?

Een International Mountain Leader is een bergwandelgids, met de nadruk op het woord wandel, het begeleiden van bergwandeltochten in zomerse condities (of het voor- en najaar) en sneeuwschoen wandelingen in de winter, ook buiten gebaande paden maar vooral op terrein waar geen speciale uitrusting voor nodig is.

Om de veiligheid te kunnen waarborgen heb ik wel een touw, slinges en karabiners bij me (klimtechnisch materiaal) en ben ik ook opgeleid om hiervan gebruik te maken in het geval van nood, onverwachte situaties of extra zekerheid te geven aan een minder ervaren deelnemers. Hierin ligt dan ook het onderscheid tussen een IML (bergwandelgids) en een berggids. De berggids begeleidt mensen bij alpinisme, rotsklimmen, toerskiƫn etc.

Een International Mountain Leader is niet alleen in staat een groep en comfortabel veilig van punt A naar B te brengen maar kan ook vertellen over de omgeving; flora, fauna, geschiedenis maar instructie geven over bijvoorbeeld; het lopen met stokken, het opzetten van een kamp, het gebruik van lawine piepers etc. Kortom het aanbieden van een beleving en avontuur die nog lang herinnert zal worden!

Om je een idee te geven wat we tijdens deze opleiding doen, heb ik hier wat linkjes verzameld naar foto’s en of video’s die tijdens de opleiding zijn gemaakt .

IJsland Hornstrandir, om ook de ervaring op te doen in het organiseren van een reis heb ik mijn eigen stagereis georganiseerd. 
Kijk hier voor de foto impressie van deze reis
23/25 januari 2016; bijscholing Lawinekunde/Sneeuwkunde/Systematische Schneedecken Diagnose (SSD) - Georg Kronthaler (LWD Bayern).
Zie hier voor de post over deze training
Noord Zweden, Nikkaluokta; Deze week bestond uit een transitie week van zomer naar winter. In Zweden hebben we veel aan navigatie gedaan, het bouwen van een noodonderkomen, rivierdoorsteken en een poging om bij de top van de Kebnekaise te komen. 
Video impressie Noord-Zweden
Italiaanse Dolomieten & GrossGlockner, in deze week hadden we Roeland van Oss en de zoon van Marc Rompa mee. Hiermee konden we ervaring opdoen in het begeleiden van een jongere deelnemer en met Roeland als berggids konden we ook een kijkje nemen op de rand van waar de IML mag komen er af en toe stiekem over deze rand heen stappen.
Kijk hier naar de foto's van deze week
2 weken wintertraining: Frankrijk; Val Cenis, in samenwerking met de Fontys hogeschool van sport zijn we een week op pad gegaan met Willem Rietveld. Deze week was gericht op sneeuwschoenwandelen, tochtplanning en leiding in winterse omstandigheden, omgaan met groepen, EHBBO en overnachten in een zelf gegraven Pantzerknacker (sneeuwhol).
Lawine week - Voorafgaand aan de wintertraining in samenwerking met de Fontys hogeschool, was er een Lawine week. Hierin zijn in samenwerking met John op zoek gegaan naar leermomenten m.b.t. het in praktijk brengen van de theoretische kennis van lawinekunde en veiligheid. 
Kijk hier naar de foto's van deze 2 weken
Marokko, de IML is internationaal en daarom was de tweede opleidingsweek in Marokko. Hier hadden als doel de Toubkal te beklimmen maar door de grote hoeveelheid sneeuw is dit niet gelukt. Gelukkig was er genoeg te leren! 
Video impressie Marokko