Lawine Training – Systematische Schneedecken Diagnose (SSD)

In Zuid-Duitsland kreeg ik samen met (aspirant) International Mountain Leaders en een lawine training van Georg Kronthaler, werkzaam bij de LWD Bayern. Deze methode kijkt systematisch naar het sneeuwdek en via enkele eenvoudige stappen kan je een diagnose stellen over de stabiliteit van het sneeuwdek en of er dus lawinegevaar dreigt. Deze aanpak past bij mij, ik ben zeer tevreden over de manier waarop Georg Kronthaler zijn methode heeft ontwikkeld! Ik zal hier zeker gebruik van maken en hoop dat ik in de toekomst een vervolgtraining bij kan krijgen.

Wil je meer informatie over deze methodiek kijk dan hier voor een uitgebreid artikel van Georg  Kronthaler.

1 thought on “Lawine Training – Systematische Schneedecken Diagnose (SSD)

  1. Dat klinkt handig en goed. Inderdaad weer een stap veiliger in de bergen.

Geef een antwoord